Fluebinding - Hva trenger du for å starte med fluebinding

Fluebinding for nybegynnere: Bind dine egne håndlagte fluer

Fluebinding er ikke bare en populær hobby blant fluefiskere – det er en naturlig forlengelse av selve fluefisket. Hva kan være bedre enn å fange fisk med fluer du har laget selv? For mange er det en ekstra glede og stolthet å bruke egne kreasjoner i jakten på fisken. Og det beste av alt: fluebinding er enkelt å komme i gang med, og du trenger ikke mye utstyr for å starte.

Hva trenger du av fluebinderutstyr for å binde fluer?

For å komme i gang med fluebinding, trenger du noen få grunnleggende verktøy. Mange nybegynnersett ligger rundt 1000 kroner, noe som gjør det rimelig å starte opp. Her er de viktigste verktøyene:

  • Bindestikke: Holder kroken fast mens du binder fluen.
  • Trådholder: Holder bindetråden stram og gjør det enklere å kontrollere tråden under bindingen.
  • Whip finish-verktøy: Et knuteverktøy som hjelper deg med å lage en sterk avslutningsknute.
  • Hackleklemme: Brukes til å feste og vikle fjær og materialer rundt kroken.
  • Dubbing- og lakk-nål: Perfekt for å legge siste finish på fluen din og påføre lakk der det trengs.

I tillegg til dette trenger du bindetråd, kroker, fjær og annet fluebinder-materiale som du kan tilpasse etter hvilken type flue du ønsker å binde.

Nybegynnersett til fluebinding: En perfekt start

Et nybegynnersett er en ypperlig måte å starte fluebinding på. Slike sett inneholder vanligvis alt du trenger for å komme i gang, og gir deg et godt utvalg av verktøy til en overkommelig pris. Dette gjør det enkelt å starte uten å måtte kjøpe alt separat.

Finn oppskrifter på å binde fiskefluer og lær fra ekspertene

Når du har verktøyene på plass, er det på tide å lære hvordan du binder dine første fluer. Internett bugner av ressurser, og spesielt på YouTube finner du mange pedagogiske videoer som viser deg trinn for trinn hvordan ulike fluer lages. Det finnes også en rekke oppskrifter tilgjengelig, slik at du enkelt kan følge bestemte mønstre.

Valg av fluebindematerialer: Naturlig eller syntetisk?

Til fluebinding kan du bruke både naturlige og syntetiske materialer. Naturlige materialer som fjær og pels brukes ofte for å imitere insekter, mens syntetiske materialer ofte brukes til attraktorfluer – fluer som skal trigge fisken til å hugge. Uansett hva du trenger, finner du et stort utvalg av materialer hos ulike leverandører.

Gode fiskekroker: Essensielt for å binde din første flue

Gode kroker er en viktig del av enhver flue. Kjente merker som Tiemco, Mustad, Gamakatsu og Partridge lager kroker i topp kvalitet, og det finnes varianter i alle størrelser og fasonger, tilpasset enhver fiskesituasjon.

Bøker for inspirasjon og teknikk innenfor fluebinding

Det finnes mange gode bøker om fluebinding som gir mønstre og oppskrifter på alt fra klassiske fluer til moderne innovasjoner. Med en god fluebindingbok får du både inspirasjon og detaljerte steg-for-steg-instruksjoner som hjelper deg med å forbedre ferdighetene dine.

Andre artikler

Legg igjen en kommentar

Din email adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er markert *

Merk at, kommentarer må bli godkjent før de er publisert.