Røyefiske i Skogseidvatnet

Pellets-fiske etter puddinger er kanskje en bedre betegnelse på dette fiske. Skogseidvannet er et kjent vann som leverer mye stor fisk. Både ørreten og røya blir stor her, men vannet er kanskje mest kjent for sine storvokste røyer. Norgesrekorden på Røye fra 2002 på 8,285kg er fisket nettopp her. Fisken blir ikke stor her av naturlige årsaker, det ligger nemlig flere oppdrettsanlegg i vannet. Spillfôr, pellets og næringsstoffer fra anleggene spises av fisken som finnes naturlig i vannet. Resultatet er abnorme og direkte overvektige fisker, rett og slett puddinger.

 

Skogseidevatnet fiskeplasser rundt oppdrettsannleggene

Kilde: Google maps


Fiske i Skogseidvatnet

Den vanligste metoden for å fiske røye her er fiske med røyeblink fra båt. Båter får du leid lokalt. Store røyeblinker som Dividalsblinken 100mm er det mest effektive. Gjerne med UV-farger og blinkende lys. Sirkelkrok kan anbefales, men husk at du da ved hugg ikke skal gjøre tilslag, men løfte stanga slik at snøret strammes og sirkelkroken glir bakerst i kjeven. Deretter kroker fisken seg selv når den gjerne svømmer bort fra det oppstrammende snøret. Du bør ha en krok med litt størrelse på, SØLVKROKEN BAITHOLDER AGNKROK i størrelse 1  er et godt alternativ om du ikke bruker sirkelkrok, men heller  foretrekker å gjøre tilslag selv. Det er vanlig å bruke 10-12 maggots på en krok. PowerBait og andre kunstige agn er også effektivt i Skogseidvatnet. Vanligvis fisker man røye med røyeblink nær bunnen. Fisker du i nærheten av oppdrettsanleggene er fisken aktivt på næringssøk i alle vannlag. Merker du strømninger i vannet, er det lurt å prøve å plassere seg nedstrøms fra anleggene slik at du befinner deg der spillfôret kommer.


Hvor skal du fiske i Skogseidvatnet?

Det er mange produktive fiskeplasser i vannet. Er det storrøya du er ute etter, er de beste plassene i nærheten av oppdrettsanleggene som er markert på kartet ovenfor.

Fluefiske i Skogseidvatnet

Selv om røya står dypt, kommer den gjerne opp flere meter om den ser bevegelse fra noe som ser spisbart ut. Ettersom fiske ikke er tillatt helt inn til fiskemerdene blir et rent overflatefiske utfordrende og mest sannsynlig lite produktivt. Fiske med intermediate og synkeliner derimot med gullhodefluer eller andre fluer som gjerne ligner på pellets eller rognkorn er den beste måten å komme i kontakt med større røyer på. Dette fisket foregår også fra båt og du kan med fordel bruke en skyteline for å øke kastelengden. Typisk sjøørretutrustning er midt i blinken til dette tunge fisket. Du kan også med fordel bruke fluorcarbon fortom da denne synker bedre enn standard nylon fortom.


LES MER OM VALG AV SNØRE HER

Andre artikler